diumenge, 2 de desembre del 2007

PERIODISME. Els gèneres


Bé, iniciem ací unes setmanes de treball sobre el periodisme. Espere que us resulte interessant i que puguen eixir vocacions periodístiques (si no professionals, sí en el que té de ganes d'investigar, conéixer la veritat, tenir un criteri...) Ja sabeu que hi ha alumnes al centre que volen fer una revista i que hi ha gent de 4t i batxillerat apuntada per intentar treballar en "El País de los Estudiantes". Us animeu?

De moment, ací teniu dos enllaços per reforçar els continguts teòrics que hem vist en classe. El primer parla en general dels gèneres periodístics. Pegueu-li una ullada i compareu amb els apunts. M'agradaria que algú m'explicara en què es diferencia l'editorial d'altres gèneres d'opinió.

http://www.vilaweb.cat/www/diariescola/noticia?id=1739179

El segon enllaç explica com determinats gèneres periodístics estan més lligats a una o altra etapa històrica. Llegiu-lo i digueu-me quina pot ser l'etapa històrica en que l'estrella és la notícia, quina aquella en que ho és l'article d'opinió i quin en que ho és el reportatge. Sense oblidar que tots tres gèneres tenen plena vigència avui en dia.

http://recursos.cnice.mec.es/media/prensa/bloque4/pag1.html

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici